Rafturi cu depozitare gravitațională Carton Flow

Sistemul de depozitare Carton Flow este utilizat cu succes in depozitarea de tip „picking” – acolo unde este neceara selectia produselor stocate; functioneaza pe principiul FIFO (First-in, First-out), avand nevoie de doua culoare: unul de incarcare si unul de descarcare. Avantajul alegerii acestui sistem este fluxul continuu al activitatii de incarcare-descarcare. Este de obicei utilizat intre activitatile de productie si produs finit sau pregatire comenzi. Este o solutie de depozitare dinamica, o solutie care creste viteza considerabil, calitatea si logistica internã in cadrul departamentelor de productie.

Unitãtile de rafturi cu role sunt construite si livrate pentru a fi utilizate alaturi de liniile de asamblare, oferind manipularea si descarcarea eficientã a articolelor. Aceste rafturi sunt livrate cu sine inclinate, creand o solutie rapida, ergonomica si eficienta din punct de vedere al prezentarii optime a bunurilor pe fata de manipulare.

Noul concept de statie de tip picking a devenit o parte importanta a activitatii de asamblare si procesare a masinilor datorita timpilor de selectare si reconfigurare redusi.

rafturi cu depozitare gravitationala Carton Flow

Avantajele sistemului Carton Flow

Carton Flow reprezintã o parte vitala a lantului logistic pentru componente, in cadrul liniilor de asamblare si de conveioare. O statie este construita pe un raft livrat cu sine înclinate, cu role, folosite pentru a transporta componentele la staþia de asamblare. Sinele cu role pot fi folosite si în hale drept parte a procesului logistic general. Incarcarea pe o parte si descarcarea pe partea opusa se fac conform cu principiile FIFO (Primul intrat – Primul iesit).

Depozitarea in sisteme Carton Flow ofera organizare de inalta densitate, dar în acelasi timp reduce distantele si timpii si fatã de manipulare. Sistemul Lean Production este complet eficient doar atunci cand sunt create structuri potrivite pentru manipularea comenzilor si coordonarea de la capatul unui flux de lucru optimizat, cum este cazul Carton Flow.

Depozitarea activa este cuvantul cheie pentru sistemele de distributie moderne, fiabile si eficiente din punct de vedere al costurilor. Carton Flow ofera un instrument de distributie care asigura eficientã tehnologicã si economicã si se potriveste perfect in cadrul filozofiei Lean Manufacturing.

Caracteristici ale sistemului de depozitare Carton Flow

rafturi cu depozitare gravitationala Carton Flow

1. Sistem de etichetare frontala

Partea frontala este special conceputa si profilata pentru a putea fi etichetata

2. Polita frontala pentru manipulare pentru o selectarea optima a produselor

3. Adaptor pentru structurile existente

Potrivit pentru orice tip de rama existenta, nivelurile se pot adapta in inaltime in pasi de 2O mm sau 25 mm.

4. Liniile de role

Role realizate din plastic de inalta calitate ajustabile in profilul liniilor de role in pasi de 5,5 mm sau 7,5 mm

5. Profile de ghidaj

Pentru separarea laterala (in adancime) a produselor de pe diferitele canale, ajustabile fara a fi necesara vreo scula

6. Clipsuri speciale pentru franare

Pentru a frana bunurile pe liniile de role; disponibile in diferite lungimi.

7. Suport pentru rame

Latimea modulelor sau adancimea lor sunt liber selecatbile datorita unui suport special pentru rame

8. Rama pentru role

Este structura cadru pe care se asaze liniile de role

Structuri si aplicatii

Vezi mai mult

Integrare facila in rafturile existente

Datorita unor profile speciale, ramele cu role se adapteaza usor la orice tip de raft. Dimensiunea ramei cu role se adapteaza la lungimea raftului existent. Ulterior se pot adauga niveluri pentru depozitarea paletilor in partea superior – in felul acesta viteza de alimentare a ramelor cu role este marita.

Incarcari

Design-ul sistemului de rafturi Carton-Flow realizat individual, in functie de necesitatile fiecarui client, folosind diferite grosimi de material si numar de lonjeroane. Pe ramele de role ale sistemelor de tip Carton-Flow se pot stoca produse cu greutatea unitara de pana la 4Okg., maxim 2OOOkg. pe un singur nivel (rama), ramele avand in general dimensiunea de 27OOx25OOmm.

Asamblare si reglare

Ramele sistemului de rafturi de tip Carton-flow se asambleaza foarte usor si fara mare efort; se adapteaza in inaltime si adancime din cativa pasi simpli si se adapteaza usor la schimbarea dimensiunilor produselor. Pentru toate aceste adaptari si reglaje nu sunt necesare scule.

Catalog - CARTON FLOW

© BAIBIA KIND srl
Str. Poligonului nr.9, Ploiești, ROMÂNIA

tel. O244 598 445
mobil O743 224 242

contact@baibia.ro

program:
L - V: 8.OO -17.OO
S - D: închis